LT EN
flešmoberis flešmobo, t. y. elektroniškai organizuoto masinio renginio, dalyvis
Originalo forma flashmob
Kitos formos flashmoberis, flashmob'eris
Susiję žodžiai flash, flešas, flešmobas, flashmoberizmas, flešas, flešbekas, flešmobininkas

Vartosenos pavyzdžiai

O štai Denveryje (JAV) 400 „flashmoberių" sugriuvo į pastatą: pusė jų liko vestibiulyje, o kiti užsikorė į balkonus. LR (S) 2006.

Flashmobai populiarėja ne tik Vilniuje, bet ir Klaipėdoje. Jų rengėjai pabrėžia, kad šių akcijų tikslas – tiesiog „to have some fun" („pasismaginti") – „čia visi gyvena linksmai". Tiesa, Lietuvoje gyventi linksmai (tokiu požiūriu), deja, dar nepriimta. Todėl flashmoberiai iki šiol visuomenės akyse išlieka keistuoliais, bepročiais ir marginalais. LM 2007.

„Flashmoberiams" vaidinimai nekainuoja, nes jie susirenka viešoje vietoje. intern. inf. 2008.

„Mes pasižiūrėjom keletą filmukų apie flashmoberius , mums patiko ir užsikabinom", – pasakoja Valdas, vienas iš flashmoberių lyderių Lietuvoje. alfa.lt inf. 2008.

Pankai, metalistai, baikeriai, gotai, rastamanai, flešmoberiai, parkūrininkai, emo - visa tai žmonių grupės, kurias sieja bendras gyvenimo būdas, mėgstama muzika, aprangos stilius. intern. inf. 2008.

„Subkultūras galima vadinti aktyviais jaunatviškais judėjimais, kuriuos vienija išraiškinga veikla, muzika, aprangos stilius, o kartais net filosofija. Tai ne tik žinomos gatvių puošmenos - „pankai" (pasisako už mažesnį individo laisvės ribojimą), „metalistai" (sunkiosios muzikos mėgėjai), „baikeriai" (juodos odos drabužių, motociklininkų ir tatuiruočių propaguotojai) „rastamanai" (taikūs žolės rūkoriai) - bet ir menkiau pažįstami „flešmoberiai" (minia dalyvių drauge atliekantys sutartą veiksmą viešoje vietoje) ar „emo" (emocionalūs ir depresijos prislėgti žmonės)", - teigia „drag-on-fly" sumanytojas Kristupas Sabolius. intern. inf. 2008.